lauantai 24. maaliskuuta 2012

Matkavinkkejä (part 1)


Lentokentältä Manhattanille:  Finnair lentää suoraan Helsinkistä New Yorkin JFK-lentokentälle.  Lentokentältä pääsee AirTrain JFK:lla A ja E,J,Z metrolinjojen pysäkille, joista matka jatkuu metrolla Manhattanille. Matkaa kertyy noin 15 mailia, aikaa kuluu noin 35-50 min.

Liikkuminen: Vaikka matkakohteesta saakin paljon irti katuja käveleskellen, New Yorkissa kannattaa hyödyntää myös kaupungin monipuolista metroverkostoa. Manhattan on sen verran iso, että kohteiden välissä on yllättävän paljon matkaa. Metron käytön oppii nopeasti, sillä se on tehty amerikkalaiseen tapaan idioottivarmaksi. Metrokortteja on saatavilla pay-per-ride, sekä  kortteja joissa on 1,7 tai 30 päivän rajoittamaton käyttö. 

Tippaaminen: Yhdysvalloissa tippaaminen on käytännössä pakollista, ellei esimerkiksi ravintolassa palvelu ole ollut täysin ala-arvoista. Yleinen tipin suuruus on 15% laskun loppusummasta. Joissakin ravintoloissa tippi on automaattisesti lisätty, jolloin kuitissa on maininta gratuity tai service tax.

Shoppailu: Alle 110 USD  arvoisesta vaatteiden ja kenkien kertaostoksesta ei peritä veroa. Muista ostoksista lisätään kassalla n.8,4% myyntivero.
Macy´s tavaratalon infosta saa ulkomaista passia näyttämällä alennuskortin,  jolla saa jopa 11% alennusta.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti